На Тернопільщині оголосили підозру учасникам корупційної схеми у ТЦК

На Тернопільщині оголосили підозру учасникам корупційної схеми у ТЦК

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Тернопільщини сьогодні оголосили про підозру п'ятьом учасникам корупційної схеми у районному ТЦК.

Про це заявив начальник ГУ Нацполіції у Тернопільській області Сергій Зюбаненко під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні можемо повідомити, що п'ятьом фігурантам корупційної схеми на чолі з керівником районного ТЦК, його трьом підлеглим і працівнику Борщівської міської ради повідомлено про підозри у складі організованої злочинної групи. Йдеться не лише про корупційну складову, а й насильницькі злочини - завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості, незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Сьогодні їм обиратимуть міру запобіжного заходу", - зазначив Зюбаненко.

Як повідомили правоохоронці, затримані учасники злочинної групи створювали штучні перешкоди в отриманні документів для осіб, які мали законне право на відстрочку. Наразі у справі шість потерпілих.

Один із чоловіків, відеорозповідь якого оприлюднили під час брифінгу, розповів, що до нього прийшли троє чоловіків у військовій формі, збили з ніг, побили і повезли у невідомому напрямку. "Я пояснив, що у мене четверо неповнолітніх дітей, а вони знову мене почали бити, копати ногами", - розповів потерпілий. Вже згодом він дізнався, що родичі заплатили ₴30 тисяч, щоб його відпустили. Лікарі виявили у чоловіка зламані ребра.

У кожного з потерпілих вимагали різні суми коштів. Якщо людина не мала грошей, щоб відкупитися від служби в ЗСУ, залучали до будівництва будинку для співробітника ТЦК.

Правоохоронці закликають людей, які потерпіли від дій злочинної групи, звернутися у поліцію за місцем проживання і дати свідчення. Правоохоронці припускають, що потерпілих значно більше і що їх залякували, аби ті не зверталися до правоохоронців.

Читайте також: Ще п'яти особам повідомили про підозру у справі про незаконний виїзд чоловіків за кордон на Одещині

За словами Сергія Зюбаненка, слідством досліджено, що зв'язку учасників схеми із обласним ТЦК чи, наприклад, Чортківським ТЦК - немає.

"Я вам кажу відверто, що на сьогоднішній день не просто не знайдено таких доказів, а спростовано слідством. Якщо б нам такі факти були відомі - вони були б обов'язково задокументовані", - зазначив начальник тернопільської поліції.

Як повідомляв Укрінформ, злочинний план для охочих уникнути мобілізації налагодили посадовці одного з районних територіальних центрів комплектування Тернопільської області. У місяць «заробітки» зловмисників становили від $100 000 до $150 000.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-