Рекорд України: Тернопільська громада зібрала ₴21 897 по 1 гривні для ЗСУ

Рекорд України: Тернопільська громада зібрала ₴21 897 по 1 гривні для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У громаді на Тернопільщині встановили рекорд України «Найбільша кількість монет номіналом 1 гривня на допомогу ЗСУ» - зібрали 21 897 гривень на допомогу ЗСУ.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

"Жителі Нагірнянської громади на Тернопільщині зібрали 21 897 гривень на допомогу ЗСУ і встановили рекорд України «Найбільша кількість монет номіналом 1 гривня на допомогу ЗСУ». Така номінація у нас вперше. Ми були вражені кількістю монет, які вдалося зібрати. Я їх лічила разом із помічниками близько півтори години", - зазначила Вєтрова.

Організував встановлення рекорду благодійний фонд "Надійний тил громади".

"Разом із волонтерками Альоною Ніяскіною та Марією Бобер ми розставили скриньки у місцевих магазинах і люди жертвували кошти для наших захисників. Дякуємо усім жителям нашої громади, які долучилися до встановлення рекорду", - зазначив голова благодійного фонду, учасник російсько-української війни Олександр Зарівний.

Рекорд України «Найбільша кількість монет номіналом 1 гривня на допомогу ЗСУ» громада присвятила пам’яті свого односельчанина, 24-річного воїна Володимира Кляштофорського, який загинув на Луганщині напередодні рекорду.

"Це мій друг, ми служили з ним разом. Коли я розповів йому про свою ідею зі встановленням рекорду, він прислав поштою з Луганщини 2 тисячі монет по 1 гривні. Він дуже хотів, щоб ми встановили цей рекорд. Для нас усіх це велика втрата. Сертифікат про встановлення рекорду отримала сестра Володі", - додав Зарівний.

На гроші, зібрані під час встановлення рекорду та благодійному ярмарку, придбають зарядну станцію для захисників на Запорізькому напрямку.

Читайте також: Військовий з Житомира встановив рекорд України з віджимання на брусах за годину

За словами Вєтрової, під час війни рекордів не стало менше, а навпаки - більше. За рахунок таких рекордів, які наближають нашу перемогу, допомагають згуртуватися громадам, людям, щоб допомагати захисникам.

"Це не просто велика кількість монет номіналом 1 гривня, це велика воля до нашої перемоги, прагнення простих людей допомогти тим, що можуть нашим захисникам", - наголосила Вєтрова.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині встановили світовий рекорд, який об’єднав дітей з п’яти континентів.

Фото: Тернопільська громада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-