На Донеччині із 13 населених пунктів примусово евакуюють дітей

На Донеччині із 13 населених пунктів примусово евакуюють дітей

Укрінформ
З 13 населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області примусово евакуюють дітей з їхніми родинами через безпекову ситуацію в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Читайте також: Росіяни ввели «спецрежим» вздовж 15-кілометрової зони на ТОТ Херсонщини - ЦНС

Учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донеччини.

Як зазначається, «йдеться про евакуацію із 13 населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області до безпечних регіонів».

Евакуацію планують провести протягом 60 діб. Для її здійснення розгорнутий приймальний пункт.

У більш безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

У Мінреінтеграції наголошують, що евакуація здійснюється безкоштовно.

Читайте також: «Білі янголи» вивезли літнє подружжя з фронтової Єлизаветівки на Донеччині

Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької обласної військової адміністрації з питань проведення евакуації за телефоном: 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині примусово евакуюють понад 700 дітей з їхніми родинами через постійні ворожі обстріли у чотирьох громадах.

Фото: Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-