Війська РФ за добу 62 рази обстріляли прикордоння Сумщини та Чернігівщини - є загиблий

Війська РФ за добу 62 рази обстріляли прикордоння Сумщини та Чернігівщини - є загиблий

Фото
Укрінформ
Російські війська за минулу добу 62 рази обстріляли з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, унаслідок чого загалом прогриміло 178 вибухів.  

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Північ" повідомило у Фейсбуці.

У Чернігівській області під ворожим вогнем опинилися Гаті, Карповичі, Архипівка, Блешня, Клюси, Вороб’ївка, Грем’яч та Пушкарі.

За попередніми даними, російська армія била по них скидами НВП з БПЛА, ствольної артилерії, fpv-дронів, мінометів, скидами ВОГ з БПЛА.

У Сумській області ворожих обстрілів зазнали Костянтинівка, Високе, Павлівка, Садки, Юнаківка, Волфине, Порозок, Степне, Миропілля, Кровне, Катеринівка, Будки, Іскрисківщина, Тератутине, Крамчанка, Попівка, Бояро-Лежачі, Будівельне, Зноб-Новгородське, Сопич, Середина-Буда, Вільна Слобода, Бобилівка, Бачівськ, Студенок та Сидорівка.

Попередньо встановлено, що загарбники атакували ці населені пункти із застосуванням мінометів, скидів ВОГ з БПЛА, КАБів, ствольної артилерії, РСЗВ та fpv-дронів.

"Упродовж доби зафіксовано 119 ударів по території Сумської області, під вогнем окупантів опинилися 25 населених пунктів. Внаслідок влучання FPV-дрона в приватний автомобіль загинув 60-річний чоловік. У результаті авіаудару поранення отримала 40-річна жінка", - йдеться у повідомленні поліції Сумської області в Телеграмі.

Окрім того, як повідомляється, руйнувань зазнали один багатоквартирний та вісім приватних будинків, школа, будинок культури, інтернат, адміністративна будівля. Відбулося також загорання сінника та господарчих споруд, пошкоджено автобус і мотоцикл.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу «Порушення законів та звичаїв війни».

Інформація про руйнування, загиблих або поранених серед місцевого населення уточнюється.

Читайте також: На Херсонщині за добу внаслідок атак РФ пошкоджені 8 багатоповерхівок та об'єкт критичної інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, у Циркунах Харківської області внаслідок нічного обстрілу загорівся будинок.

Фото: поліція Сумської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-