Евакуація із Донеччини: за добу вивезли 481 дитину

Евакуація із Донеччини: за добу вивезли 481 дитину

Укрінформ
Евакуацію населення з 28 населених пунктів Донецької області здійснюють 20 евакуаційних груп Нацполіції та ДСНС, за добу виїхали 372 сім’ї з 481 дитиною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

«Згідно з рішенням Донецької ОВА та Урядового координаційного штабу прийнято рішення про евакуацію дітей з 28 населених пунктів Донеччини – Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад», - ідеться в повідомленні.

До евакуації залучені зокрема «Білі янголи», парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційними групами «Фенікс», патрульною поліцією та представниками військових адміністрацій.

Виїзд дітей з рідними відбувається виключно на броньованому транспорті, оскільки на території цих громад окупанти активно застосовують FPV-дрони. Також для пасажирів передбачений спеціальний захист – шоломи та бронежилети.

У МВС наголосили, що евакуація дітей відбувається виключно за згодою батьків або інших законних представників. Супроводжувати дитину під час виїзду має хоча б один із батьків або це право можна передати іншому родичу чи органам опіки.

Читайте також: На Рівненщину евакуювали ще 114 жителів Донеччини

Робочі групи проводять перевірку сімей у населених пунктах, аби встановити точну кількість неповнолітніх. Поліцейські об’їжджають вулиці, опитують сусідів та переконують громадян у необхідності порятунку дітей.

Також зазначається, що впродовж минулої доби з небезпечних територій виїхали 372 сім’ї з 481 дитиною. Загалом підлягають евакуації 2462 сім'ї з 3903 дітьми.

Як повідомляв Укрінформ, поліція може скласти адміністративні матеріали щодо батьків, які відмовляються виїжджати з дітьми з прифронтових територій. У окремих випадках таких дорослих може очікувати кримінальна відповідальність.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-