В Одесі через суд зобов'язали власника відновити пам’ятку архітектури - особняк Гавсевича

В Одесі через суд зобов'язали власника відновити пам’ятку архітектури - особняк Гавсевича

Фото
Укрінформ
Одеська обласна прокуратура через суд зобов’язала власника відновити будівлю – пам’ятку містобудування та архітектури місцевого значення у парку Шевченка – старовинний особняк Гавсевича.

Про це в Телеграмі повідомила Одеська облпрокуратура, передає Укрінформ.

Слідство встановило, що власник будівлі не забезпечив утримання пам’ятки у належному технічному стані та під виглядом виконання реставраційних робіт демонтував більшість конструкцій особняка, що призвело до руйнування об'єкта.

«За позовом Одеської обласної прокуратури у судовому порядку зобов’язано власника відновити будівлю – пам’ятку містобудування та архітектури місцевого значення – старовинний особняк Гавсевича, площею 1168,5 м², що розташований в історичному центрі міста», – йдеться у повідомленні.

Особняк Гавсевича (архітектор Самуїл Гальперсон) був побудований у 1903 році. Будівлю визнано пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення та взято під охорону держави.

Читайте також: Одеський будинок вчених включать до списку будівель, які допоможе відремонтувати Італія - Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня правоохоронці повідомили про підозру у руйнуванні пам’ятки архітектури – маєтку Гавсевича власнику будівлі і керівнику підприємства-підрядника. Наприкінці грудня 2023 року прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно власника особняка Гавсевича та керівника підприємства-підрядника.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-