Авіабомби, артилерія та РСЗВ: вночі та зранку ворог 17 разів обстріляв Сумщину

Авіабомби, артилерія та РСЗВ: вночі та зранку ворог 17 разів обстріляв Сумщину

Укрінформ
На Сумщині росіяни били по прикордонних громадах КАБами, артилерією та РСЗВ - зафіксовано 44 вибухи.

Про це повідомляє в Телеграмі Сумська ОВА, передає Укрінформ.

"Вночі та зранку росіяни здійснили 17 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 44 вибухи. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Глухівська, Есманьська громади", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, по ️Білопільській громаді здійснено авіаудар КАБ (2 вибухи).

Також удари КАБами зафіксували у ️Сумській громаді (3 вибухи), Миропільській (1 вибух), Хотінській (3 вибухи) та ️Юнаківській (11 вибухів).

"Краснопільська громада: ворог бив зі ствольної артилерії (5 вибухів). Великописарівська громада: 1 міну скинув ворог на територію громади. Також був артобстріл (1 вибух).️ Глухівська громада: росіяни вдарили з РСЗВ (5 вибухів) та ствольної артилерії (4 вибухи). ️Есманьська громада: був обстріл зі ствольної артилерії (8 вибухів)" - йдеться в дописі.

Як повідомила поліція, за добу на Сумщині зафіксовано 110 ворожих ударів.

"Під вогнем окупантів опинилися 27 населених пунктів. Внаслідок обстрілів пошкоджено 4 житлові будинки та 2 магазини", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ворог здебільшого завдавав ударів керованими авіаційними бомбами, безпілотними літальними апаратами, а також з артилерії та мінометів.

У поліції за даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також: Росіяни минулої доби обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини, шестеро поранених

Як повідомляв Укрінформ, росіяни значно збільшили кількість авіаударів по Сумщині, зменшилися обстріли із артилерії, мінометів та РСЗВ.

Протягом дня 9 серпня російські війська 20 разів обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-