На Прикарпатті планують облаштувати соляну градирню просто неба

На Прикарпатті планують облаштувати соляну градирню просто неба

Укрінформ
Влада міста Долина Івано-Франківської області проведе громадські слухання щодо ініціативи створення «Соляної градирні» просто неба.

Про це представникам ЗМІ повідомив Долинський міський голова Іван Дирів, передає кореспондент Укрінформу.

«Думаю, ми проведемо громадські слухання. Це має бути інгалятор просто неба, тобто установка, яка буде розпилювати нашу соляну ропу, яка є в наших надрах, і буде створювати ефект соляної кімнати. Проєкт має назву "Соляна градирня"», - зазначив Дирів.

За його словами, вартість проєкту сягає близько 2 млн грн. Градирню хочуть встановити в одному з парків міста, щоб нею користувались не лише місцеві мешканці, але й гості міста.

Читайте також: На Хмельниччині запрацювало оновлене реабілітаційне відділення для військових

«У нас є запаси цієї ропи в надрах і гріх їх не використовувати… Там дуже проста система – є резервуар, в якому знаходиться соляна ропа, вона підіймається за допомогою насосів і звідти прутиками з терену, який є стійким до солі, стікає і розбивається на друзки… Я хочу, щоб діти відпочивали, старші люди… в тому числі щоб це було об’єктом для реабілітації для наших військових», - сказав мер.

На його переконання, градирня просто неба в Долині створить ефект морського повітря, яке є корисним для профілактики різних захворювань.

Як повідомляв Укрінформ, у нацпарку «Гуцульщина» провели оздоровчі курси верхової їзди для захисників України.

Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-