Закарпатські нацгвардійці навчали пластунів тактичної медицини та радіозв'язку

Закарпатські нацгвардійці навчали пластунів тактичної медицини та радіозв'язку

Фото
Укрінформ
До Дня молоді закарпатські нацгвардійці показали пластунам, як будувати команду за стандартами НАТО, а ще тренувалися в тактичній медицині, радіозв'язку та продемонстрували, як захищають небо від ворожих повітряних цілей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Захід для пластунів Національної скаутської організації Україні зі станиці Мукачево ми провели до Міжнародного Дня молоді. Серед наших військовослужбовців багато людей, хто це свято ще недавно відзначав як цивільна молодь. Зараз це вже досвідчені бійці, котрі забезпечують захист для цивільних", - розповів речник Національної гвардії в Закарпатській області Олексій Куделя.

Він також відзначив, що нацгвардійці раді спілкуватися з молоддю та дітьми.

До Дня молоді закарпатські нацгвардійці показали пластунам, як будувати команду за стандартами НАТО / Фото: Тетяна Когутич та Олексій Куделя

"Ці хлопці та дівчата з Пласту можуть собі дозволити бавитися та не думати про щось важке - власне, наші військові щодня на службі саме для цього й виконують свої завдання, аби діти могли дозволити собі бавитися", - зазначив він.

Також, наголосив Куделя, надважливо показувати дітям роботу військових - вони мають бачити, що вони під захистом, знати, хто їх захищає, як та чим.

"Водночас дуже важливо та приємно для військових, бо вони також бачать, кого вони захищають, заради чого вони не досипають ночей", - додав він.

Відтак нацгвардійці показали пластунам ті види своєї служби, які є очевидними для цивільних - охорона громадського порядку та захист неба мобільними групами, а також провели тренінги з тактичної медицини та вчили користуватися радіозв'язком.

Разом з нацгвардійцями діти мали змогу повправлятися в тімбілдінгу за військовою системою - виконували вправи на тренажерах, де потрібно прийняти спільне рішення для вирішення поставленого завдання.

"Такі ж вправи проходять військові на етапі злагодження, щоправда, діти це сприймають як гру, а дорослі чоловіки сприймають психологічну смугу саме як важливі тренування у згуртуванні", - каже офіцер-психолог Ліза Ручкіна.

Читайте також: Пласт у Нідерландах завершив пластовий рік і відкрив літній сезон

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті відкрили рекрутинговий центр до Нацгвардії. Тут займаються набором охочих служити за контрактом, а також тих, хто хоче мобілізуватися в підрозділи НГУ.

12 серпня в Україні відзначають Міжнародний день молоді. Дату заснували на рівні ООН у 1998 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-