Із небезпечних громад Сумщини вже евакуювали близько 3800 людей

Із небезпечних громад Сумщини вже евакуювали близько 3800 людей

Укрінформ
З минулого вівторка, 6 серпня, з небезпечних територій Сумської області було евакуйовано близько 3800 людей.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, передає Укрінформ.

"У межах евакуації з 23 населених пунктів, оголошеної 6 серпня, на сьогодні евакуйовано близько 3800 людей, з них 175 дітей", - зазначив Артюх.

За його словами, з липня минулого року із 115 населених пунктів у 5-кілометровій прикордонній зоні Сумщини було вивезено 19 800 мешканців, серед них 2500 дітей.

Оголошена минулого тижня примусова евакуація стосується двох громад: Середино-Будської Шосткинського району і Великописарівської Охтирського району. З населених пунктів інших громад діє обов'язкова евакуація.

Читайте також: Ворог 33 рази обстріляв Сумщину, травмовано дитину

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня за результатами засідання Ради оборони області було підписане розпорядження начальника Сумської ОВА щодо впровадження обов’язкової евакуації 23 населених пунктів п'яти громад Сумського району – Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської та Хотінської, які потрапляють у зону вогневого ураження ворога. Йдеться про близько 6000 людей, серед яких 425 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-