Суд відсторонив від посади мера Білгорода-Дністровського

Суд відсторонив від посади мера Білгорода-Дністровського

Укрінформ
На Одещині суд тимчасово відсторонив від посади мера міста Білгород-Дністровський Віталія Граждана, якого підозрюють у спробі незаконного заволодіння місцевою базою відпочинку на узбережжі Чорного моря.

Про це йдеться в ухвалі Київського райсуду, передає Укрінформ.

«Тимчасово відсторонити підозрюваного від посади міського голови міста Білгорода-Дністровського Білгород-Дністровського району Одеської області, строком до 19.09.2024 року, включно, в межах строку досудового розслідування», - йдеться в ухвалі.

За даними слідства, мер разом із посібниками намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря. Для цього учасники угруповання силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього. Після цього вони призначили на базу відпочинку «свого» директора, який почав шукати покупців на даний комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися «віджати» у власниці решту 50% корпоративних прав.

За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів. Саме вони мали переоформити «віджату» турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали очільника злочинного угруповання – мера – на гарячому, коли той отримував 30 тис. доларів США завдатку від покупців турбази.

Читайте також: ВАКС відсторонив від посади на місяць заступника голови Запорізької облради

Посадовця обвинувачують за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем одному з міських голів, який незаконно виділив 68 га землі і завдав збитків на 2,8 млн грн.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-