У Тернополі відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові

У Тернополі відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, основними темами якого стали підготовка до нового навчального року та опалювального сезону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні дуже важлива злагоджена робота усіх гілок влади для забезпечення життєдіяльності нашого регіону, задоволення потреб наших співгромадян, захист їх прав, підтримка наших захисників, лише спільними зусиллями ми маємо досягти позитивного результату. Саме це мета сьогоднішньої нашої зустрічі», - зазначив у вступному слові виконувач обовʼязки начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський.

Участь у конгресі взяли представники обласної військової адміністрації, територіальних громад області, правоохоронних органів, районних адміністрацій, а також профільних відомств та міністерств. Серед іншого, під час зустрічі обговорили підготовку до опалювального сезону.

«Цьогоріч у Тернопільській області працюватиме 1138 котелень. Станом на зараз готовність – близько 65%, що відповідає плановим показникам. Також зараз в області забезпечено автономними джерелами живлення понад 1700 об’єктів критичної інфраструктури, навчальних закладів, бюджетних установ та організацій», - повідомив директор департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОВА Володимир Харченко.

За його словами, Тернопільщина залишається лідером із розвитку відновлюваних джерел енергії.

«На сьогодні загальна потужність відновлюваних джерел в області складає понад 220 Мегават. Це 17 міні-ГЕС, 4258 сонячних електростанцій домогосподарств, 45 промислових сонячних електростанцій, 2 вітрові електростанції. 2 біогазові електростанції», - додав Харченко.

Під час конгресу також йшлося про підготовку до нового навчального року, зокрема про забезпечення навчальних закладів укриттями.

«Навчальні заклади Тернопільщини забезпечені укриттями на 99%, заклади дошкільної освіти - на 96%, а заклади позашкільної, професійної, фахової передвищої та вищої освіти - на 100%. З місцевих бюджетів було виділено понад 60 мільйонів гривень на проведення поточних, капітальних ремонтів», - зазначила директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

Вона повідомила, що цьогоріч у освітньому процесі на Тернопільщині братимуть участь понад 225 тисяч осіб. Це на 2 тисячі менше, ніж минулоріч.

Читайте також: Субвенція у ₴1,5 мільярда на НУШ: на що підуть гроші

«Зокрема на Тернопільщині навчаються 4457 осіб з учасників ВПО, 6 546 школярів з області перебувають за кордоном і продовжують навчання дистанційно, на сімейній формі або дистанційно», - зазначила Хома.

Також під час конгресу обговорили підтримку та розвиток бізнесу, доступність державних сервісів в громадах, розвиток агропромислового комплексу, соціальний захист ВПО, соціальне забезпечення ветеранів війни, медичну та реабілітаційну допомогу, створення безбарʼєрних просторів.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі пройшла акція на підтримку військовополонених.

Фото: Юлія Томчишин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-