На Донеччині ще мешкають 2235 дітей, яких треба евакуювати примусово - ОВА

На Донеччині ще мешкають 2235 дітей, яких треба евакуювати примусово - ОВА

Укрінформ
На території Донецької області, яка контролюється українською владою, ще знаходяться 2235 дітей, яких необхідно евакуювати в примусовий спосіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав начальник відділу планування заходів цивільного захисту, реагування на НС та підготовки у сфері цивільного захисту управління організації цивільного захисту населення і території Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Сергій Гончаров.

«Наразі на Донеччині триває евакуація з 20 населених пунктів Краматорського та Покровського районів, де залишаються загалом 2235 дітей. … І ці 2235 дітей повинні бути евакуйовані в примусовий спосіб», - сказав Гончаров.

За його словами, з початку проведення заходів з обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками, станом на сьогодні з населених пунктів Донеччини загалом евакуйовано 3666 дітей, і з 86 визначених населених пунктів області евакуйовано всіх дітей.

Співробітник ОВА зазначив, що станом на сьогодні у Новогродівській громаді з чотирьох визначених на примусову евакуацію населених пунктів залишається тільки місто Новогродівка, в якому наразі є 10 дітей, а з трьох населених пунктів громади діти евакуйовані повністю.

У Гродівський громаді з 15 населених пунктів залишається два - це селище Новоекономічне і село Миколаївка, де загалом залишається дев'ять дітей.

Читайте також: В евакуації за кордоном перебувають 2 155 українських дітей-сиріт

У Селидівській громаді – це міста Селидове, Українськ та селища Цукурине; у Селидовому залишається 61 дитина, в Українську – 52 дитини і в Цукуриному - 12 дітей.

Гончаров відзначив, що найбільше дітей на сьогодні залишається в Мирноградській територіальній громаді, в місті Мирноград – 1404 дитини.

У Краматорському районі, в Лиманській територіальній громаді, а це міста Лиман, селище Дробишеве і село Ставки, відповідно - 16, 23 та двоє дітей.

В Іллінівській територіальній громаді в селі Катеринівка залишається одна дитина, і в селі Полтавка - шестеро дітей.

Гончаров додав, що загалом на всій підконтрольній українській владі території області наразі залишається близько 450 тисяч осіб, а в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій, це 16 територіальних громад, залишається близько 60 тисяч цивільних.

На запитання кореспондента Укрінформу - що сьогодні гальмує евакуацію - посадовець відповів: «Дуже багато сімей вважають, що вони, виїжджаючи зі своєї домівки, втрачають все, як казали у відомому кінофільмі, «все, нажите непосильним трудом». Люди забувають про найцінніше, що в них є - це їх життя і здоров'я». Також, за словами Гончарова, люди просто не хочуть виїжджати з місця, де народилися, де поховані їх батьки, а більш старше покоління хоче померти на рідній землі.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти.

Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-