У Новогродівці на Донеччині комендантська година триватиме 20 годин

У Новогродівці на Донеччині комендантська година триватиме 20 годин

Укрінформ
У місті Новогродівка, де зараз мешкає близько 6 тисяч людей, через активізацію бойових дій комендантська година триватиме 20 годин, тимчасово повністю припиняють діяльність всі ринки і магазини у місті.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив начальник відділу цивільного захисту Донецької ОДА Сергій Гончаров.

«З 15 серпня 2024 року на території міста Новогродівка у зв'язку з активізацією бойових дій і підвищеною загрозою для життя і здоров'я населення, які ще не евакуювалися, буде запроваджено комендантську годину з 15.00 дня до 11.00 ранку наступної доби. Тобто всього протягом доби буде 4 години, коли населення має змогу пересуватися по території цього населеного пункту. Весь інший час на території міста Новогродівка буде діяти комендантська година», - сказав Гончаров.

Крім того, за його словами, передбачається тимчасове припинення діяльності торгових центрів, ринків, магазинів, які «не будуть взагалі працювати на території міста Новогродівка, тобто заборона на їх функціонування буде цілодобове».

Також на територію Новогродівки обмежується в'їзд цивільного населення, і потрапити у місто зможуть тільки ті громадяни, які мають відповідну реєстрацію в цьому місті.

На запитання кореспондента Укрінформу – скільки зараз мешкає цивільних людей у Новогродівці, посадовець відповів: «Станом на 8 серпня, за оперативною інформацією у Новогродівці знаходилось близько 6,5 тис. мешканців. Але, кожного дня з міста здійснюється евакуація у різний спосіб – мешканці самостійно виїжджають, їх евакуюють за допомогою екіпажів ДСНС («Фенікс»), екіпажів Національної поліції («Білий Янгол»). Десь у середньому близько від 100 до 200 осіб залишають місто щодобово». За його словами, наразі у місті десь близько 6 тис. мешканців, серед них станом на сьогодні обліковується 10 дітей.

Читайте також: На Харківщині продовжили комендантську годину у 201 населеному пункті

А на питання, хто буде забезпечувати продуктами харчування і питною водою людей, які залишаються у Новогродівці, якщо всі магазини будуть зачинені, Гончаров сказав, що це – відповідальність місцевої влади.

«Не секрет, що досить багато потреб мешканців таких населених пунктів задовольняються за допомогою військових, волонтерів, місцевих органів влади і таке інше. Тобто в той період часу, коли буде дозволено переміщення по території населеного пункту фактично органи влади, військове командування і волонтери візьмуть на себе питання життєзабезпечення того населення, яке залишається у Новогродівці. Сподіваюсь, що буде підвіз продуктів харчування і води», - зазначив Гончаров.

Читайте також: На Донеччині збільшили комендантську годину для населених пунктів, ближчих до лінії фронту

Як повідомлялося, на виконання директиви командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін підписав розпорядження щодо введення нових правил дії комендантської години. Згідно зі змінами, з 12 серпня 2024 року у регіоні впроваджуються два графіки: у населених пунктах, віддалених від лінії фронту на понад 10 кілометрів, комендантська година залишається з 21:00 до 05:00; а у населених пунктах, розташованих від лінії фронту менш ніж на 10 кілометрів, комендантська година діятиме з 17:00 до 09:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-