Київ і 20 областей дозамовили омікрон-специфічну вакцину проти коронавірусу

Київ і 20 областей дозамовили омікрон-специфічну вакцину проти коронавірусу

Укрінформ
Київ та 20 областей дозамовили близько 14 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини для щепленьпроти коронавірусу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"У серпні замовлення на 13 740 доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) зробили місто Київ та 20 областей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МОЗ, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька області отримають вакцину до 16 серпня. На Одещину препарат прибуде 20 серпня.

Читайте також: Новий штам ковіду FLiRT передається ще швидше, ніж попередні - Кузін

Крім того, 10 областей і Київ замовили разом 1300 доз вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дітей.

На рівні кожної області при медзакладах працюють пункти щеплення, в яких проводять безоплатну вакцинацію. Інформацію про наявність вакцин у них оновлюють щотижня.

Якщо громадянину не вдалося вакцинуватися у пункті щеплення, про відсутність вакцини можна повідомити до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також: В Україні за пів року зареєстрували майже 4,9 тисячі випадків захворювання на кашлюк

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ затвердило оновлені рекомендації по вакцинації від коронавірусної хвороби. Відтепер для більшості людей достатньо зробити одне щеплення. Ревакцинацію через 6-12 місяців рекомендовано робити лише людям із груп ризику: дорослим і дітям, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання; вагітним; людям, старшим за 60 років; дорослим і дітям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції; представникам професійної групи ризику (наприклад, лікарі, вчителі, військові та ін.).

Потребу у ревакцинації визначає лікар. Для первинної вакцинації та ревакцинації може бути використана будь-яка з доступних у країні вакцин проти COVID-19. За наявності вибору вакцини рекомендовано надавати перевагу адаптованій під варіант Omicron.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-