Протягом двох років з прифронтових районів Донеччини вивезли понад 197 тисяч осіб

Протягом двох років з прифронтових районів Донеччини вивезли понад 197 тисяч осіб

Укрінформ
З серпня 2022 року з прифронтових районів Донеччини вивезли понад 197 тисяч осіб, із них більш ніж 24 тисяч - діти.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ці дані озвучили під час засідання Координаційного штабу з питань евакуації під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

"Обов’язкова евакуація триває із серпня 2022 року. За цей час із прифронтових районів вивезено понад 197 тисяч осіб. Серед них більш ніж 24 тисячі дітей і близько 7,4 тисячі осіб з інвалідністю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виїзди здійснюються щоденними потягами із Покровська до Дніпра, Львова, а також до Рівненської області.

У Мінреінтеграції підкреслили, що після прибуття евакуйовані отримують фінансову допомогу у розмірі 10 800 гривень на кожну особу від ЮНІСЕФ та УВКБ ООН. Також переселенцям надається гуманітарна, правова, психологічна допомога та безплатне житло.

Особлива увага приділяється примусовій евакуації дітей разом із їхніми батьками або законними представниками. Наразі примусова евакуація здійснюється з 18 населених пунктів. З початку проведення цих заходів (7 квітня 2023 року) вивезли 3909 дітей.

Читайте також: Із Сумської області вже евакуювали 21 тисячу людей - Клименко

Евакуація безоплатна. Для отримання консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з призупиненням через російські обстріли роботи гуманітарного коридору в Сумській області українці можуть повертатися на підконтрольну уряду України територію через пункт пропуску на білорусько-українському кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-