Хотіли незаконно потрапити до Румунії: на Закарпатті троє чоловіків напали на прикордонника

Хотіли незаконно потрапити до Румунії: на Закарпатті троє чоловіків напали на прикордонника

Укрінформ
На Закарпатті троє чоловіків при спробі незаконного перетину кордону з Румунією напали на прикордонника, відібравши у нього зброю.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Спроби незаконного перетину кордону, вони продовжуються, щодня затримуються порушники, але в діях окремих осіб вбачаються і зухвалі дії. Неодноразово здійснювалися напади на прикордонні наряди. Вчора також стався такий випадок на Закарпатті. Прикордонний наряд помітив трьох порушників, які слідували в бік Румунії. Під час спроби затримання порушники напали на одного з військовослужбовців складу прикордонного наряду. Вони заволоділи також зброєю військового, і вдалися до втечі в бік суміжної країни", - сказав Демченко.

За його словами, одразу було піднято додаткові резерви для пошуку порушників і відстеження ситуацій в тилових районах.

Речник зазначив, що невдовзі був затриманий один із порушників, який намагався подолати інженерні загородження для того, щоб перетнути кордон у бік Румунії.

Демченко зауважив, що в цей же час румунська сторона затримала ще одного порушника, а далі вони знайшли також і зброю, яку нападники залишили на території Румунії.

Читайте також: Прикордонники можуть перевіряти документи не лише у пунктах пропуску - Демченко

"І нещодавно також був затриманий румунською стороною третій порушник. Зараз активно ведеться робота із правоохоронними органами, яким передали того порушника, який був затриманий на території України. І, власне, діалог з румунською стороною щодо, в тому числі, проведення, прикордонно-представницької зустрічі, аби обговорити всі деталі цієї ситуації", - додав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник ДПСУ Андрій Демченко заявляв, що спроби незаконного перетину кордону фіксуються щодня.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-