Росіяни знищують останні житлові будинки у Стельмахівці, Греківці, Макіївці і Невському - Лисогор

Росіяни знищують останні житлові будинки у Стельмахівці, Греківці, Макіївці і Невському - Лисогор

Укрінформ
Російська армія минулої доби, 18 серпня, завдала ударів з артилерії та дронів по Стельмахівці, Греківці, Макіївці та Невському Луганської області, знищуючи останні житлові будинки.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної військової адміністрації.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «ворог атакував поблизу чотирьох населених пунктів. А саме, поряд зі Стельмахівкою на Куп’янському напрямку, а також у районах Греківки, Макіївки та Невського – на Лиманському. Загарбники завдають прицільних ударів по цих селах, знищуючи останні житлові будинки».

Також він поінформував, що по Невському й Макіївці росіяни цього разу вдарили з артилерії. На зазначеній ділянці фронту російські війська застосували 65 безпілотників.

За інформацією Луганської ОВА, російське Міністерство культури ухвалило рішення про скорочення мережі закладів культури у так званій «ЛНР». Обумовлено це відсутністю коштів на забезпечення діяльності закладів. Також Росія значно обмежила фінансування на оснащення чи ремонти.

Якщо заклад встигнути вчасно юридично закрити, то він не зможе підпасти під реалізацію національного проєкту «Культура» та навіть сподіватися на пожертви президентського фонду культурних ініціатив. Якщо не встигнути, то на нього взагалі не виділятимуть кошти, зазначили в ОВА.

Першими під так звану «оптимізацію» підпадуть заклади культури, які потребують ремонту чи закупівлі нового обладнання, тобто значних вкладень. Далі - ті, що розташовані в містах і селах із незначною кількістю населення, а також ті, де є достатньо вакансій.

За російським проєктом, який унеможливлює відновлення, для цих населених пунктів закуплять клуби на колесах.

Читайте також: Від громад Луганщини військовим ЗСУ передали засоби РЕБ та зарядні станції - ОВА

Як додали в ОВА, загарбники дали людям місяць, щоб вони підтвердили право власності на нерухоме майно на дачах та садових ділянках навколо тимчасово захопленого Сєвєродонецька.

Росіяни скористалися перевіреним способом – розміщенням оголошень по населеному пункту та в інтернеті, якого в містян досі немає. Тож жителі Сєвєродонецька дізнавалися про ймовірну втрату майна випадково.

Як повідомляв Укрінформ, бійці Державної прикордонної служби України уразили позиції російської армії в Серебрянському лісі на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-