Державі повернули будівлі Свято-Духівського монастиря Почаївської Лаври

Державі повернули будівлі Свято-Духівського монастиря Почаївської Лаври

Укрінформ
Господарський суд Тернопільської області повернув комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у власність держави.

Про це повідомила у Телеграмі Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

"За позовом Тернопільської обласної військової адміністрації суд повернув комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у власність держави. Це результат річної спільної тихої та копіткої злагодженої праці багатьох структурних підрозділів військової адміністрації та правоохоронних органів", - наголосили в ОВА.

На сайті суду зазначається, що Тернопільська ОВА подала позов до органу місцевого самоврядування щодо скасування рішення, свідоцтва про право власності та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач, прийнявши рішення про визнання права власності на комплекс будівель Почаївського Свято-Духівського монастиря, на підставі якого надалі було видано свідоцтво про право власності та проведено державну реєстрацію речових прав, порушив права та законні інтереси держави в особі позивача.

"Зі змісту рішення суд встановив, що обласною військовою (державною) адміністрацією як власником майна не передавалось у власність монастиря спірне майно та така передача не погоджувалась, а тому оспорюване рішення порушує інтереси держави як власника. При цьому суд зауважив, що жодними повноваженнями з приводу розпорядження культовими будівлями чи майном органи місцевого самоврядування не наділені", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Церква буде позбавлена московського впливу - Єрмак

Суд визнав незаконним та скасував рішення органу місцевого самоврядування про визнання права власності на комплекс будівель Почаївського Свято-Духівського монастиря та скасував державну реєстрацію цих прав і свідоцтво, видане на їх підтвердження.

Як повідомляв Укрінформ, комісія МКІП під час перевірки виявила зникнення частини ікон та самовільне будівництво у Почаївській лаврі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-