Росіяни за добу вбили п'ятьох жителів Донеччини

Росіяни за добу вбили п'ятьох жителів Донеччини

Фото
Укрінформ
Російська армія минулої доби вбила п'ятьох жителів Донецької області і ще сімом людям завдала поранень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

"За 19 серпня росіяни вбили пятьох жителів Донеччини: трьох у Зарічному, одного - у Торецьку й Сіверську. Ще семеро людей в області за добу дістали поранення", - зазначив Філашкін.

Як наголосив Філашкін, загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (2169 загиблих і 5682 поранені) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

За минулу добу російські війська здійснили 27 725 обстрілів Донецької області, у результаті руйнувань зазнали 32 цивільних об’єктів, повідомила поліція Донеччини.

Наслідки обстрілів на Донеччині / Фото: Національна поліція

«За минулу добу поліція зафіксувала 2 725 ворожих обстрілів по лінії фронту та житловому сектору. … Руйнувань зазнали 32 цивільних об’єкти: 18 житлових будинків, адмінбудівля, підприємство, заклад освіти, гаражі, автомобілі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що влучання сталися в: містах Курахове, Мирноград, Селидове, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, селищах Велика Новосілка, Зарічне, Курахівка, селах Катеринівка, Нове, Новоандріївка, Торецьке, Шахтарське.

Зокрема, по Зарічному окупанти вдарили з РСЗВ «Ураган» - вбили трьох мирних жителів, пошкоджено дві приватних оселі.

Читайте також: Ворог за добу 69 разів обстріляв прикордоння Сумщини, чотири людини поранені

Торецьк війська РФ накрили з артилерії - загинула літня жінка, ще троє мешканців поранені, пошкоджено приватний будинок.

У Сіверську внаслідок обстрілу з РСЗВ «Град» одна цивільна особа загинула та одна травмована. Пошкоджено сім приватних осель.

За інформацією правоохоронців, двох людей було травмовано у Часовому Яру, одного - в Селидовому.

Крім того, в ніч проти вівторка ворог атакував Покровськ, Мирноград, Ганнівку та Сергіївку. Пошкоджено 11 цивільних об’єктів, з них п’ять житлових будинків, заклад освіти, будинок культури, кафе, сільгосптехніку та автомобілі. За попередньою інформацією, мешканці не постраждали.

Поліцією та СБУ відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Війська РФ за день обстріляли три райони Дніпропетровщини, є руйнування

Як повідомляв Укрінформ, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. Росіяни щодня завдають ударів по населених пунктах, у цьому зв'язку на Донеччині оголошена обов'язкова евакуація.

У Мирнограді й Селидовому, де комендантська година триває 20 годин, залишаються 829 дітей.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-