Президент поставив три завдання на Конгресі місцевих та регіональних рад

Президент поставив три завдання на Конгресі місцевих та регіональних рад

Фото, відео
Укрінформ
Пріоритетними завданнями для органів місцевої влади на найближчий час є підготовка до опалювального сезону, забезпечення початку навчального року по змозі у режимі офлайн, а також поглиблення співпраці з європейськими партнерами.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у Кропивницькому під час засідання Конгресу місцевих та регіональних рад, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз наш порядок денний очевидний. Зовсім скоро початок навчального року для наших дітей, для студентів, зовсім скоро - опалювальний сезон, до якого мають бути готовими всі українські громади. І зовсім скоро новий політичний сезон у наших партнерів, а це – продовження перемовин з колегами з Європейського Союзу, інституціями Європейського Союзу щодо вступу України в бюджетні процеси наших партнерів», – заявив Зеленський.

Президент закликав представників місцевої влади розглянути спектр важливих питань, які прямо впливають на життя українських громадян.

Читайте також: Зеленський анонсував створення «міністерства української єдності»

«Перше – можливості державних програм в енергетиці, щоб усі наші громади по максимуму створили альтернативні джерела енергопостачання. Друге – підготовка закладів української освіти, щоб якнайбільше наших шкіл, вищих навчальних закладів могли працювати офлайн з самого початку навчального року. Дуже важливо, щоб в областях, містах, громадах зробили максимум щодо будівництва і облаштування укриттів, щоб громади були забезпечені шкільними автобусами. Сьогодні ми про це говорили з урядовцями та освітянами Кропивницького», – зауважив Президент.

По-третє, за його словами, Україна має на всіх рівнях співпрацювати з партнерами в Європейському Союзі, причому не тільки центральна влада, а й громади.

«Це дуже важливо. Треба скористатись усіма перевагами, які дає процес євроінтеграції», – наголосив глава держави.

Зеленський також розповів, що зустрічався із підприємцями у Кропивницькому.

«Сьогодні я вже був тут на деяких підприємствах, зустрівся з підприємцями. І це дуже важливо, що не тільки зберігаються робочі місця, а й створюються нові, діє релокований бізнес. Хочу подякувати не тільки місцевій владі, а передусім людям, які приймають українців, яких дуже жорстко била ця війна. Дуже дякую вам за те, що ви надаєте їм можливість жити, працювати, дітям – навчатися», – сказав Президент.

Читайте також: Зеленський у Кропивницькому відвідав підприємство «Ельворті»

Як повідомлялося, 13 серпня на Тернопільщині відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, основними темами якого стали підготовка до нового навчального року та опалювального сезону.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-