На Вінниччині оголосили підозру священнику УПЦ МП, який виправдовував російську агресію

На Вінниччині оголосили підозру священнику УПЦ МП, який виправдовував російську агресію

Укрінформ
На Вінниччині повідомили про підозру священнику УПЦ (МП) з Хмільницького району, який виправдовував збройну агресію Росії.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури священнослужителю УПЦ (МП) з Хмільницького району Вінниччини, громадянину України, повідомлено про підозру у виправдовуванні, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації осіб, які її здійснювали, та запереченні окупації частини території України (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік у спілкуванні в месенджері «Телеграм» висловлював проросійські ідеологічні погляди з чітким вираженням антиукраїнської позиції. З метою поширення своїх переконань він надсилав своїм співрозмовникам відповідні текстові та відеоматеріали.

Як джерела інформації підозрюваний використовував російські телеграм-канали, які розповідають про «справжні причини СВО» та подають російську збройну агресію як внутрішній громадянський конфлікт українців.

Із так званих «православних» каналів чоловік поширював пропаганду Кремля про священну війну проти Заходу, який «впав у сатанізм», мета якої – потрапляння всієї території України у зону виключного впливу Росії.

Також серед дописів містяться історії про «ополченця з ЛНР», який нібито побував в українському «концтаборі», та про вигаданий касетний удар української армії по дитячому пляжу на Донеччині з багатьма жертвами.

Читайте також: Виправдовував російську агресію: у Черкаській області викрили клірика УПЦ МП

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Як повідомлялось, у листопаді 2023 року на Вінниччині затримали підозрюваного у проросійській діяльності священника УПЦ (МП), який переховувався від слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-