У двох локаціях Тернополя досі фіксують перевищення рівня хлору у 2,5 раза

У двох локаціях Тернополя досі фіксують перевищення рівня хлору у 2,5 раза

Укрінформ
У Тернополі та околицях фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели заміри якості повітря у 11 локаціях і виявили лише у 2 локаціях перевищення концентрації хлору у повітрі у 2,5 раза.

Про це повідомила генеральна директорка ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" під час брифінгу в ОВА.

"Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели заміри у 11 локаціях і виявили лише у 2 локаціях перевищення концентрації хлору у повітрі у 2,5 раза. Це точки поблизу тернопільського ставу. Це природне явище, адже водойма знаходиться у більш низькій частині міста і хлор зв'язується з водою, тому є така концентрація", - зазначила Чайчук.

За її інформацією, у інших локаціях концентрація хлору і соляної кислоти в нормі або приходить до норми.

У Тернопільській області працюють 4 бригади фахівців, які відстежують стан води, ґрунту та повітря. До кінця дня вони нададуть нові дані жителям міста.

Читайте також: У Тернополі досі фіксують перевищення вмісту хлору і соляної кислоти у повітрі

Чайчук також зазначила, що показники стану питної води відповідають вимогам, радіаційний фон на території області і у місті Тернополі в нормі.

Щодо купання у тернопільському ставі, то тут посадовиця порадила утримуватися від купання 1-2 дні, адже вода притягує хлор. Однак зазначила, що фахівці постійно перевіряють стан води у водоймі і вона відповідає нормі.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі досі фіксують перевищення вмісту хлору і соляної кислоти у повітрі.

Фото: Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-