Дітей із батьками примусово евакуюватимуть з 14 населених пунктів Донеччини

Дітей із батьками примусово евакуюватимуть з 14 населених пунктів Донеччини

Укрінформ
З 14 населених пунктів Донецької області відбуватиметься примусова евакуація дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в Телеграмі таке рішення погодили на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

"З окремих районів Донеччини проводитимуть евакуацію в примусовий спосіб дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками. Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського району. Зокрема, з міст Покровськ, Родинське та сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда, Чунишине", - зазначають у відомстві.

У Мінреінтеграції зазначають, що для здійснення евакуації розгорнуто приймальний пункт, де за потреби передбачена ночівля. Водночас у безпечних регіонах евакуйовані діти разом з особами, які їх супроводжують, будуть забезпечені безплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Читайте також: З Донеччини від початку серпня евакуювали 3860 дітей

У міністерстві нагадують, що евакуація з небезпечних районів здійснюється безплатно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію з питань проведення евакуації Донецької ОВА за номером: 0 800 408 911. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Як повідомляв Укрінформ, з Донецької області у безпечні регіони протягом серпня вдалося вивезти 33 тисячі людей, зокрема 3860 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-