ЮНІСЕФ допоможе понад 33 тисячам родин з прифронтових територій підготуватись до зими

ЮНІСЕФ допоможе понад 33 тисячам родин з прифронтових територій підготуватись до зими

Укрінформ
На прифронтових територіях понад 33 тисячі родин отримають допомогу від ЮНІСЕФ у межах підготовки до зими.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

"Передбачається надання допомоги в натуральній формі (паливні брикети, гігієнічні набори та зимовий одяг для дітей віком до 15 років, ковдри) або грошової підтримки для підготовки до зимового періоду 2024/2025 років", - ідеться у повідомленні.

Допомогу планується надати 60 тисячам осіб з-поміж вразливих категорій громадян, включаючи 15,5 тисяч дітей, у таких громадах шести прифронтових областей:

Сумська область: Білопільська, Хотінська, Миропільська, Краснопільська, Зноб-Новгородська, Дружбівська, Ямпільська, Глухівська, Свеська, Есманська, Новослобідська, Юнаківська, Ворожбянська, Шалигинська, Путивльська громади.

Харківська область: Богодухівська, Борівська, Дергачівська, Кіндрашівська, Куп'янська, Курилівська, Малоданилівська, Оскільська, Старосалтівська, Циркунівська, Великобурлуцька, Вільхівська, Вільхуватська, Вовчанська, Золочівська громади.

Донецька область: Покровська, Мирноградська, Костянтинівська, Святогірська, Краматорська, Слов'янська, Дружківська, Курахівська, Новогродівська, Миколаївська громади.

Дніпропетровська область: Марганецька й Нікопольська громади.

Запорізька область: Комишуваська та Микільська громади.

Херсонська область: Нововоронцовська й Херсонська громади.

"Вдячні ЮНІСЕФ і партнерам, зокрема Урядам Норвегії та Республіки Корея, а також Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги за своєчасну і таку необхідну підтримку для проходження українцями зимового періоду", - наголосили в Мінреінтеграції.

Читайте також: Досвід гуманітарних організацій допоможе пережити прийдешню зиму - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, агентство ООН у справах біженців в Україні виділить 30 млн доларів на підтримку прифронтових громад.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-