У Львові вшанували Героїв усіх часів, які загинули за суверенітет України

У Львові вшанували Героїв усіх часів, які загинули за суверенітет України

Фото
Укрінформ
На Личаківському кладовищі у Львові вшанували Героїв усіх часів, які загинули за суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомила Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 24 серпня, у день 33-ї річниці Незалежності України, на Личаківському кладовищі відбулася церемонія вшанування пам'яті Героїв усіх часів, які загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України», - йдеться в дописі.

У Львові вшанували памʼять борців за незалежність України / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Зазначається, що участь у заході взяли керівництво Львівської ОВА, Львова, представники військових та силових структур, родини учасників російсько-української війни та родини Героїв Небесної сотні.

Учасники заходу поклали квіти та лампадки до могил на Марсовому полі, на полі почесних поховань № 67 та №76 Личаківського кладовища, а також провели екуменічну панахиду та спільну молитву за Незалежність України. Опісля відбулося проходження роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під марш «Червона калина».

«Насамперед сьогодні вшановуємо пам'ять усіх, хто віддав життя, захищаючи Незалежність України протягом усієї її історії. Козаки Гетьманської доби, гайдамаки, опришки і січові стрільці, воїни Армії УНР, УГА, бійці ОУН і УПА, Герої Небесної сотні, захисники, які брали участь в АТО та ООС, Герої повномасштабної poсійсько-української війни... Герої не вмирають. Вони продовжують жити у наших думках і серцях», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: У Харкові вшанували пам'ять полеглих захисників і захисниць

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 24 серпня, Україна відзначає 33-тю річницю проголошення незалежності.

Найбільше національне свято Україна вже втретє відзначає в умовах жорстокої повномасштабної війни, розв’язаної Росією.

За даними поліції, на території держави планується проведення 144 заходів до Дня Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-