Росіяни знову били по прифронтових Невському та Макіївці на Луганщині

Росіяни знову били по прифронтових Невському та Макіївці на Луганщині

Укрінформ
Російські війська минулої доби знову завдавали ударів по прифронтових Невському та Макіївці Луганської області з артилерії, реактивних систем залпового вогню, а також атакували дронами.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

«Противник руйнує прифронтові села, завдаючи вогневого ураження усім, що є в наявності. 77 безпілотників були спрямовані в райони Невського та Макіївки. Туди ж окупанти п’ять разів вдарили із реактивних систем залпового вогню. 35 обстрілів росіяни здійснили зі ствольної артилерії», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Російські війська атакували поблизу Стельмахівки, Білогорівки, Греківки та Невського. Найбільший тиск українські захисники відчули біля Невського, підкреслив Лисогор.

За інформацією обладміністрації, у так званій «ЛНР» вчергове продемонстрували, що у разі стихійного лиха місцеві жителі залишаться сам на сам із проблемою.

Так, після лісових пожеж вже займалися будинки в селах навколо Рубіжного, Сєвєродонецька, у Щастинському районі, а тепер і в Ізвариному. Там спалахнув сухостій і невдовзі полум’я перекинулося на житловий масив.

Версія бездіяльності завжди та сама - у рятувальників відсутня достатня кількість сил та засобів, зауважили в ОДА.

Як також повідомили в обладміністрації, ліжко-місця у медичних закладах на тимчасово захоплених територіях Луганщини не встигають звільняти для наступних пацієнтів, і практично всі вони - російські військові.

Читайте також: Війська РФ завдають ударів по Харкову

"Для цивільних немає ані вільних місць, ані препаратів, ані спеціалістів – усі зайняті. Така ситуація спостерігається, зокрема у Луганську, Алчевську, Ровеньках, Біловодську. Поступають переважно з легкими осколковими пораненнями та ті, хто потребує ампутацій", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини росіяни відроджують у школах радянські традиції: дітей прийматимуть у піонери та "вереснята".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-