Ворог пошкодив об’єкти енергетики на Сумщині - без світла понад 34 тисячі споживачів

Ворог пошкодив об’єкти енергетики на Сумщині - без світла понад 34 тисячі споживачів

Укрінформ
У Сумській області внаслідок російських обстрілів пошкоджено об’єкти енергетики, 213 населених пунктів залишилося без електроенергії.

Про це повідомляє Сумиобленерго в Телеграмі, передає Укрінформ.

“Окрім загальної ситуації в Україні, ворог пошкодив численні об’єкти енергетики на території Сумщини. Без розподілу електроенергії внаслідок збройної агресії РФ станом на 10 годину 26 серпня понад 34 тисячі точок обліку споживачів (це 213 населених пунктів, 19 із них частково)”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що загалом на території Сумщини, разом із введеними екстреними відключеннями, зараз понад 246 тисяч точок обліку споживачів тимчасово без електроенергії.

В обленерго додали, що найбільше постраждали енергетичні об’єкти в Глухівській, Білопільській, Середино-Будській, Ямпільській, Великописарівській, Сумській, Краснопільській, Путивльській громадах.

Повідомляється, що фахівці роблять усе, щоб повернути світло в кожну оселю, однак на деякі ділянки виїзди є небезпечними для життя й не здійснюються без погодження з військовими та органами місцевого самоврядування.

Читайте також: Внаслідок ранкової російської атаки постраждали 15 областей - Шмигаль

“Як тільки такі дозволи з’являються, наші люди їдуть і відновлюють розподіл електроенергії. Також під час повітряних тривог будь-які роботи на об’єктах енергетики не проводяться через високий ризик ударів зі сторони РФ. Наш персонал і персонал НЕК "Укренерго" перебуває в укриттях, адже життя та здоров’я людей - понад усе”, - додали в обленерго.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 26 серпня відбулася масована повітряна атака з боку Росії. У кількох областях є руйнування і жертви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-