Удар по Краматорську: постраждала польська журналістка залишається в Україні

Удар по Краматорську: постраждала польська журналістка залишається в Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Польська журналістка і волонтерка Моніка Андрушевська, яка постраждала внаслідок ракетного удару РФ в суботу ввечері по Краматорську, не має наміру повертатися на лікування до Польщі, вона залишатиметься в Україні.

Про це Андрушевська розповіла в коментарі кореспондентові Укрінформу.

Як зазначила журналістка, їй дуже пощастило, оскільки в результаті ракетного удару вона отримала незначні посічення розбитим склом.

«Нічого страшного. Коли вже змили кров і дістали скло зі шкіри, то виявилося, що це дуже малі ранки»,- констатувала вона.

За її словами, через це вона не має наміру зараз повертатися до Польщі, а залишатиметься в Україні з волонтерською місією.

Польська журналістка Моніка Андрушевська постраждала від ракетного обстрілу у Краматорську / Фото надано Андрушевською

Андрушевська додала, що менше пощастило автомобілю, в якому вона перебувала разом з іще однією українською волонтеркою, яка також незначно постраждала. Тому вона більше переживає за те, як відремонтувати автомобіль і відвезти до Києва пʼятьох собак, яких вона вивезла з лінії фронту, аби згодом знайти їм нових власників.

Польська волонтерка зауважила, що вона вже не вперше потрапляє під ракетний обстріл росіян, щоправда вперше постраждала від удару ракетою «Іскандер».

Вона висловила співчуття журналістам, які постраждали від цього ракетного обстрілу, підкресливши, що це щоденна реальність України, особливо прифронтових міст Донеччини.

«А правда така: Росія щодня вбиває і калічить мирне населення України, у тому числі людей, таких як ми, які просто їдуть автомобілем по мирних містах. Ця ситуація привернула багато уваги світових ЗМІ, оскільки в ній постраждали журналісти. Сподіваюся, що це хоч мінімально додатково приверне увагу світу до того, що відбувається в Україні і що це треба зупинити», - наголосила журналістка.

Андрушевська повідомила, що у Краматорську вона перебувала з волонтерською місією, доставляючи українським військовим підрозділам поблизу лінії фронту дрони, зарядні пристрої тощо, закуплені за кошти, зібрані спільно з одним із найпопулярніших польських письменників Щепаном Твардохом. Напередодні Твардох у соцмережі X написав, що до нього звернулися росіяни із Санкт-Петербурга, які переклали його книгу «Король» і просили його дозволу на її друкування в Росії. Він відповів, що про публікацію його книг в Росії може бути мова лише тоді, коли Росія «перестане обстрілювати «Іскандерами» його друзів в Україні, а всі російські солдати залишать територію України живі або як вантаж «200», зокрема і за допомогою техніки, яку він ще планує закупити за організовані збори коштів».

Читайте також: Росіяни за минулу добу вбили трьох і поранили чотирьох жителів Донеччини

Як передавав Укрінформ, британське агентство Reuters підтвердило загибель внаслідок удару РФ по Краматорську свого радника з питань безпеки Раяна Еванса. Двоє інших членів команди агентства були госпіталізовані, один з них має серйозні травми. Ще трьом журналістам, які перебували в готелі під час удару, за даними агентства, нічого не загрожує.

В ніч на 25 серпня війська РФ завдали ракетного удару по готелю в Краматорську, де перебували журналісти агенції Reuters. Серед постраждалих журналістів - громадяни України, США, Латвії, Німеччини, Великої Британії, Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-