На Донеччині затримали агента РФ, який готував ракетні удари по госпіталях та аеродромах

На Донеччині затримали агента РФ, який готував ракетні удари по госпіталях та аеродромах

Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала жителя Краматорська, який готував ракетні і дронові удари російської армії по військових госпіталях та аеродромах у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були військові госпіталі та інші медичні заклади, де проходили лікування й реабілітацію українські захисники.

Також росіяни сподівалися розвідати локації оперативних аеродромів на території регіону.

Щоб отримати координати для вогневого ураження, російська розвідка завербувала жителя Краматорська. У поле зору спецслужб РФ чоловік потрапив через свої антиукраїнські коментарі в російських соцмережах.

Подальша комунікація між агентом і його російським куратором відбувалася через один із месенджерів. У ході дистанційного спілкування обидва використовували вигадані нікнейми для конспірації.

СБУ встановила особи представника російської спецслужби та його поплічника з Донеччини і поетапно задокументувала їхні злочини.

Як з'ясувалося, куратор надсилав агенту гугл-мапи районів, які його цікавили. Інформатор наносив на карти розвіддані, додавав опис та пояснення, після чого передавав російській спецслужбі.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника подвійного удару російських «Іскандерів» по Одесі

Співробітники СБУ затримали фігуранта за місцем проживання. У затриманого вилучили телефон і комп’ютерну техніку, які він використовував для листування з росіянами.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала інформаторку російської розвідки, яка допомагала росіянам прорватися до Нью-Йорка на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-