Уряд направив трьом прифронтовим областям майже ₴160 мільйонів

Уряд направив трьом прифронтовим областям майже ₴160 мільйонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив рішення про перерозподіл бюджетних коштів для підтримки органів виконавчої влади у Сумській, Харківській та Херсонській областях. Загальна сума перерозподілених коштів становить 158,13 млн гривень.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Здійснено розподіл частини бюджетних призначень, передбачених у 2024 році Міністерству фінансів у загальному фонді державного бюджету за бюджетною програмою «Забезпечення інституційної спроможності органів державної влади», шляхом передачі бюджетних призначень у сумі 158 млн 130,2 тис. гривень", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, Сумській обласній військовій адміністрації виділено 25,815 млн грн, Харківській ОВА - 47,579 млн грн; Херсонській ОВА - 84,735 млн грн.

Читайте також: Уряд перерозподілив 147 мільйонів на фортифікації у Запорізькій області

Кошти спрямовуватимуться на видатки споживання, значна частина яких піде на оплату праці працівників відповідних адміністрацій.

Найбільшу суму отримала Херсонська область, що пояснюється складною ситуацією в регіоні та необхідністю посилення роботи органів виконавчої влади на деокупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, за проєктом «Життєздатність+» внутрішньо переміщені особи, українці, які повернулися додому, та приймаючі громади Сумської, Чернігівської та Київської областей отримають підтримку на 20 млн євро.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-