Після масованої атаки РФ на Кіровоградщині горіли майже 40 гектарів лісу

Після масованої атаки РФ на Кіровоградщині горіли майже 40 гектарів лісу

Фото
Укрінформ
Через російський обстріл розпочалась лісова пожежа в Олександрійському лісництві філії "Чорноліське лісове господарство", горіло близько 40 га.

Про це у Фейсбуці повідомив Центральний лісовий офіс, передає Укрінформ.

"Вчора, 26 серпня, внаслідок масованого комбінованого удару по території України розпочалась лісова пожежа в Олександрійському лісництві філії "Чорноліське лісове господарство" ДП "Ліси України". Горіли молоді насадження дуба та акації віком від 10 до 39 років", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, спочатку зайнялось поле, яке рятувальники гасили самотужки, але коли вогонь стрімко підійшов до лісу, викликали працівників державної лісової охорони. Загорання поширилося по насадженнях і подекуди з низової пожежі перейшло у верхову.

Головна проблема була у тому, що місце загорання - це колишні вугільні шахти, через що у землі створилася ще вища температура. Додаткову проблему створив вітер, який швидко розносив вогонь по місцевості.

Ліквідувати пожежу повністю вдалося сьогодні о 9 ранку. До гасіння залучили 32 особи, пожежний автомобіль, пожежний модуль, 3 трактори МТЗ-82. Також залучили 16 працівників ДСНС і 4 спецавтівки.

Лісівники чергують на місці події, адже температура досі залишається високою, земля тліє й існує високий ризик повторного загорання.

Читайте також: Україна задіяла F-16 для збиття російських ракет під час масованої атаки - Президент

Точна площа пошкоджених насаджень наразі уточнюється. Попередньо вона становить близько 40 га. Висновок щодо точної причини пожежі встановлять після всіх обстежень.

Це вже четверта лісова пожежа на Кіровоградщині, спричинена російськими обстрілами. Загалом з початку 2024 року пожежами від обстрілів пошкоджено 41,5 га лісів Кіровоградщини.

Як повідомляв Укрінформ, ракетний обстріл 26 серпня 2024 року став найбільшим з початку повномасштабної війни Росії проти України – 127 ракет різного типу та 109 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-