На Тернопільщині укриття мають 99% шкіл - ОВА

На Тернопільщині укриття мають 99% шкіл - ОВА

Укрінформ
У Тернопільській області 99% шкіл мають укриття - вони відсутні лише у трьох навчальних закладах.

Про це повідомляє у Фейсбуці Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

«Начальник Тернопільської обласної військової адміністрації В'ячеслав Негода провів нараду щодо початку нового навчального року. Під час зустрічі керівниця департаменту освіти і науки ОВА Ольга Хома зазначила, що на сьогодні 99% шкіл краю мають укриття. Лише у трьох закладах вони відсутні», - йдеться у повідомленні.

Тому дистанційна форма навчання буде у двох закладах Микулинецької територіальної громади, зокрема у Ладичинській та Різдвянській гімназіях. У першому закладі роботи із будівництва укриття планують завершити до 1 жовтня коштом місцевого бюджету. А у Різдвянській гімназії буде реалізовуватися експериментальний проєкт щодо створення захищеного простору в будівлі закладу освіти та встановлено габіони.

Читайте також: Кабмін надав додатково 5 мільярдів на укриття у школах

Також укриття відсутнє у Раштівецькій гімназії Гримайлівської територіальної громади, яку згідно з рішенням селищної ради реорганізовано у початкову школу. У закладі вже завершуються роботи з облаштування укриття в іншого суб'єкта господарювання, поблизу школи.

Крім того, під час зустрічі обговорили впровадження нового навчального предмета «Захист України», який має на меті формування національної та громадянської ідентичності. Оновлений предмет викладатимуть в осередках, яких в області налічується 38. В кожному з них зможуть навчатися від 80 учнів старших класів.

Читайте також: За підтримки Литви через платформу United24 ще три школи отримають сучасні укриття

Зазначається, що наразі на Тернопільщині є три навчені тренери, котрі підвищуватимуть кваліфікацію вчителів предмету «Захист України». Також розглядаються варіанти залучення до навчання військових, які зможуть на практиці показувати роботу БПЛА та поводження зі зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні, за даними МОН, понад 50% шкіл мають генератори і власні котельні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-