На Харківщині в одному з районів дозволили навчання офлайн

На Харківщині в одному з районів дозволили навчання офлайн

Укрінформ
Рада оборони Харківщини дозволила офлайн-навчання в одному районі області - Красноградському.

Про це повідомив на брифінгу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Рада оборони Харківської області надала дозвіл органам місцевого самоврядування громад, що не перебувають на території можливих бойових дій, самостійно ухвалювати рішення про форму навчання школярів. Наразі під такі критерії підпадає лише Красноградський район", - сказав Синєгубов.

Він уточнив, що йдеться про офлайн чи змішану форму навчання, рішення про це ухвалюватимуть засновники і керівники закладів, але виключно за умови наявності захисних споруд і згоди від батьків школярів. При цьому у районі зможуть використовувати і найпростіші укриття в школах і садочках.

Скільки навчальних закладів перейдуть на офлайн-навчання, в ОВА поки не можуть сказати. Раніше очікувалося, що офлайн дозволять і у Лозівському районі та він, на відміну від Красноградського, не виведений із зони бойових дій. За словами Синєгубова, це питання розглядається, можливо, будуть виключені з зони можливого ведення бойових дій окремі громади Лозівщини.

Читайте також: Близько мільйона українських дітей не навчалися офлайн - Міносвіти

Красноградський район - найвіддаленіший в області від кордону з РФ і зони бойових дій. Як повідомив Синєгубов, в області продовжують будувати шість захисних споруд. Загалом цього навчального року хочуть вивести на офлайн-навчання 13 тис. учнів.

За даними ОВА, в області функціонують 619 навчальних закладів, 307 з них мають зруйновані чи пошкоджені будівлі. Навчатимуться на Харківщині (переважно онлайн) 207 тис. школярів.

Як повідомлялося, у Харкові з 2 вересня навчатимуться в укриттях 5,5 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-