З Донеччини від початку повномасштабної війни евакуювали 1,468 мільйона цивільних - ОВА

З Донеччини від початку повномасштабної війни евакуювали 1,468 мільйона цивільних - ОВА

Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення із території Донецької області, підконтрольної українській владі, евакуювали 1,468 млн цивільних людей. В регіоні залишаються 399 тис. мешканців.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на 24 лютого 2022 року на підконтрольній української влади території Донеччини знаходилося близько 1,973 млн осіб, а з 26 лютого почалася евакуація. І станом на сьогодні в ході проведення заходів з евакуації силами органів усіх рівнів влади, а також добровольчих формувань, волонтерів, або самостійно люди виїжджали, загалом було евакуйовано 1 млн 468 тис. осіб цивільного населення, з яких 177 180 дітей та близько 45 00 осіб з інвалідністю», - сказав Петлін.

За його словами, станом на вечір 27 серпня на підконтрольній українській владі території Донеччини залишилося близько 399 000 осіб, з яких близько 52 000 людей – у зоні активних бойових дій.

Читайте також: У прифронтовому Покровську ще залишаються близько 1,9 тисячі дітей

Як повідомлялося, Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. У регіоні триває обов’язкова евакуація.

Фото: Вадим Філашкін/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-