На Львівщині державі завдали збитків на ₴4,5 мільйона на закупівлі авто для ДСНС

На Львівщині державі завдали збитків на ₴4,5 мільйона на закупівлі авто для ДСНС

Укрінформ
Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України викрив працівника ДСНС Львівщини, який разом із двома своїми підлеглими на махінаціях із закупкою авто для рятувальників завдали державі збитків на майже 4,5 мільйона гривень.

Про це поінформувала пресслужба ДВБ НПУ, передає Укрінформ.

«Оперативники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили причетність до скоєння злочину одного із заступників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та двох його підлеглих - начальника та провідного фахівця одного з управлінь. Як з'ясувалось, спільники закупили два аварійно-рятувальних автомобілі легкового типу з додатковим обладнанням за значно завищеною вартістю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що своїми діями фігуранти завдали збитків державі на суму майже 4,5 мільйона гривень.

Оперативники внутрішньої безпеки та слідчі ТУ ДБР, розташованого у Львові, зібрали доказову базу та вручили підозри усім фігурантам кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також: ЗСУ не отримали гумдопомоги на понад ₴170 мільйонів - результат аудитів

Санкція цієї статті ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Львівська обласна прокуратура.

Як повідомлялося, у Дніпрі правоохоронці викрили групу із 3 посадовців міської ради, які, за інформацією слідства, заволоділи майже 4 млн грн на ремонті укриттів. Їм повідомили про підозру у зловживанні владою або службовим становищем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-