У Вінниці до Дня пам’яті захисників проведуть автопробіг, виставку і кінопоказ

У Вінниці до Дня пам’яті захисників проведуть автопробіг, виставку і кінопоказ

Укрінформ
У Вінниці до Дня пам’яті захисників проведуть тематичну виставку і кінопоказ, меморіальний автопробіг та забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Про це повідомила Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що на вшанування пам’яті захисників у Вінницькій міській територіальній громаді пройде низка заходів як для юних жителів, так і для людей старшого віку.

Так, з 29 серпня по 4 вересня у кінотеатрі «Родина» відбудуться благодійні покази фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас». А в бібліотеках міста відбудуться тематичні години.

На Європейській площі працюватиме виставка «Вінниця. Україна. Незалежність».

Також у День пам’яті захисників України відбудеться меморіальний автопробіг, учасники якого проїдуть головними вулицями міста з фотографіями полеглих воїнів, національними прапорами та гаслами. Наприкінці учасники заходу покладуть квіти до могил загиблих на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Читайте також: Вінниця передала бійцям Нацгвардії 200 FPV-дронів

А 31 серпня у Вінниці у Вишенському парку відбудеться забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Як повідомлялось, 29 серпня на державному рівні відзначати День пам’яті загиблих захисників України почали з 2019 року. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році.

Фото: instagram.com/iam_ivanna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-