Укренерго і «Київ Цифровий» запустили сервіс для інформування про відключення світла

Укренерго і «Київ Цифровий» запустили сервіс для інформування про відключення світла

Укрінформ
Сервіс «Київ Цифровий» співпрацюватиме із НЕК «Укренерго» в інформуванні мешканців столиці про актуальний стан енергосистеми та можливі відключення світла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго у Фейсбуці.

«НЕК «Укренерго» та сервіс «Київ Цифровий» створили можливості для мешканців столиці – оперативно дізнаватись про ситуацію в енергосистемі та можливі відключення електроенергії. Усі, хто встановив цей застосунок (а це понад 3 мільйони користувачів) – відтепер мають змогу отримувати повідомлення про поточну ситуацію з електропостачанням, заплановані зміни графіків або аварійні відключення», - йдеться у повідомленні.

Так, на головному екрані додатку з'явиться позначка нового сервісу - стану енергосистеми. Натиснувши на неї, можна буде дізнатися стан енергосистеми на сьогодні, а увечері – прогноз на завтра. Графік відключень за конкретною адресою можна, як і раніше, побачити в застосунку у розділі «ДТЕК.Світло».

«Окремо варто звернути увагу на візуалізацію сповіщень. Тепер і в застосунку «Київ Цифровий» користувачів про стан енергосистеми інформуватиме відомий підписникам сторінок «Укренерго» кіт Графік. Якщо він зелений – значить в енергосистемі все добре і відключень немає. Якщо жовтий – електроенергії недостатньо і є ймовірність відключень. А якщо червоний – то відключення вже застосовуються», - пояснили в Укренерго.

Читайте також: «Київ Цифровий» завантажили вже три мільйони користувачів

Крім того, компанія вже працює над додатком, в якому мешканці всіх регіонів України будуть мати можливість отримати інформацію про стан енергосистеми, вірогідність застосування відключень та розпланувати раціональне споживання електроенергії протягом доби. Зазначається, що зараз є можливість отримувати таку інформацію з диспетчерського центру для всіх споживачів у кожній області в телеграм-боті «Диспетчер Укренерго».

Читайте також: У Києві та 15 областях діятимуть одночасно три черги відключень до вечора - Укренерго

Як повідомлялося, через наслідки наймасштабнішої російської атаки на енергосистему із 26 серпня в Україні відновилося застосування графіків погодинних відключень електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-