САП подала позов про конфіскацію квартири і авто у родини начальника відділу поліції Києва

САП подала позов про конфіскацію квартири і авто у родини начальника відділу поліції Києва

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до ВАКС позов про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на членів сім’ї начальника одного з відділів столичної поліції на суму понад 3,3 млн грн та стягнення їх в дохід держави.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба САП повідомила у Фейсбуці.

«29 серпня прокурор САП до Вищого антикорупційного суду заявив позов про визнання необґрунтованими активів на суму 3,3 млн та стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація), що формально належать дружині, але фактично використовуються начальником одного з відділів головного управління Національної поліції у Києві», - ідеться у повідомленні.

Під час проведення Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) моніторингу способу життя посадовця та його родини, а також орієнтуючись на докази, зібрані прокурором САП, встановлено, що близькі родичі посадовця у 2021-2022 роках придбали квартиру в Києві та автомобіль Volkswagen Touareg, 2016 року випуску, не маючи законних доходів для придбання.

За заявою прокурора про забезпечення позову ВАКС накладений арешт на це майно.

Читайте також: ВАКС стягнув у дохід держави квартиру керівника одного з ТЦК Вінниччини

Підставою для початку перевірки способу життя службовця стало оприлюднення журналістського розслідування «Української правди», в якому зазначена інформація про внесення службовцем у декларацію за 2022 рік відомостей про вартість квартири в столичній багатоповерхівці, яка складає лише 15 тис. грн, та автомобіля – 3 тис. грн.

Як повідомлялось, 20 серпня САП направила до ВАКС позов про визнання необґрунтованими активів заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що оформлені на його матір на суму понад 1,9 млн грн та стягнення їх в дохід держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-