Київські митники запобігли контрабанді компонентів до вогнепальної зброї

Київські митники запобігли контрабанді компонентів до вогнепальної зброї

Фото
Укрінформ
У Києві митники виявили у трьох міжнародних поштових відправленнях частини до пістолетів Glock, які не мали дозвільних документів та були задекларовані як комплект клапанів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Державна митна служба України.

Кілька спроб контрабанди були виявлені митною службою у співпраці з Головним управлінням Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Як з’ясувалося, частини до популярних у багатьох країнах пістолетів Glock пересилалися до Дніпропетровської області у трьох міжнародних відправленнях зі Сполучених Штатів Америки.

Однак під час митного контролю на моніторі сканувальної системи митники побачили обриси предметів, схожих на частини зброї, тож вони були скеровані на експертизу.

Як визначили фахівці, виявлені предмети мають ознаки спеціально розроблених та призначених компонентів до вогнепальної зброї військового призначення.

Водночас жодні дозвільні документи надані не були.

Читайте також: Оголосили підозру ще одному організатору контрабанди сигарет до ЄС на понад ₴60 мільйонів

У ході оперативних заходів правоохоронці встановили особу, причетну до незаконної діяльності, та повідомили про підозру за ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України зброї або боєприпасів).

Як повідомляв Укрінформ, у пункті пропуску "Устилуг" під час огляду позашляховика, який в'їжджав в Україну, прикордонники виявили сховане від митного контролю дорогоцінне каміння.

Фото: Державна митна служба України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-