Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів

Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів

Укрінформ
Погода на вихідних в Україні буде такою ж спекотною, як і весь попередній тиждень, тому прихід осені навряд чи хтось помітить.

Попри мінливу хмарність, сонце буде вкрай активним, а незначні опади можливі лише в деяких регіонах, повідомили Укрінформу у Sinoptik.ua.

Сьогодні максимальні температурні показники очікуються на сході та частково в центрі країни. У Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській і Полтавській областях повітря вдень прогріється до +33°. На півдні термометри покажуть +28…+30°, на решті території України — +30…+32°.

Небо над більшістю регіонів буде малохмарним. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях місцями пройдуть невеликі дощі з грозами.

Осінь розпочнеться зі спекотної сонячної погоди без опадів. У неділю, 1 вересня, на півдні, в Луганській та Івано-Франківській областях стовпчики термометрів піднімуться до +28…+31° (уночі на півдні та сході — до +22…+24°, на заході — до +15…+17°). У решті регіонів удень очікується +30...+33°, уночі — +18...+21°.

Другий день осені також буде спекотним. Лише у південних областях очікується незначне зниження температури — до +27…+29° (уночі — до +18…+20°). На заході, півночі та в центрі країни синоптики прогнозують +29…+31° (уночі — +15…+17°), у східних областях — +30…+32° (уночі — +20…+23°).

Читайте також: Рекордна спека: у Києві два дні поспіль - температурний максимум

На більшій частині території погода на початку тижня буде переважно ясною, із мінливою хмарністю. Невеликі короткочасні дощі пройдуть на півдні країни, у Запорізькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Згідно з народними прикметами, хмари, що низько пливли небом 31 серпня, передвіщали найближчими днями вітряну й дощову погоду, як і червоні хмари на заході надвечір. Якщо ж протягом усього дня світило яскраве сонце, пращури очікували на теплий і сонячний вересень.

Теплий вітер 1 вересня віщував багатий урожай вівса, а спекотна погода вважалася ознакою затяжної осені та пізніх холодів. Туманний ранок цього дня обіцяв морозну та сніжну зиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-