Після ударів по Харкову 30 серпня-1 вересня у лікарнях залишаються 27 поранених

Після ударів по Харкову 30 серпня-1 вересня у лікарнях залишаються 27 поранених

Укрінформ
Після російських ударів по Харкову 30 серпня–1 вересня у лікарнях залишаються 27 поранених, у тому числі семеро дітей.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Серед дорослих троє пацієнтів – у тяжкому стані, один – у вкрай тяжкому. За даними лікарів, стан дітей задовільний, з позитивною динамікою”, - йдеться у дописі.

Як розповів журналістам виконувач обов’язків гендиректора Харківської обласної клінічної лікарні Руслан Врагов, після масованого обстрілу 30 серпня до закладу доправили 18 поранених, із них троє – діти, зараз в цій лікарні продовжують лікування 11 дорослих.

“Двоє пацієнтів – дівчина і хлопець, були у вкрай важкому стані. Проведені операції. Обоє зараз у відділенні інтенсивної терапії. Дівчина ще на штучній вентиляції легенів. Хлопець у свідомості, але його стан також залишається важким”, - сказав керівник лікарні.

Серед доправлених до лікарні у п’ятницю були пацієнти з травматичними ампутаціями кінцівок, з проникаючими пораненнями легенів, черевної порожнини.

За його інформацією, діти отримали акубаротравми, садна голови та тулуба.

“Зроблені всі необхідні обстеження, томограми. В стабільному стані їх перевели до дитячої лікарні”, - зазначив Врагов.

Читайте також: Росіяни завдали удару по Харкову модернізованими авіабомбами - поліція

Харків’янин Олег Беліченко – мешканець 9 поверху в будинку на вул. Бібліка, в який росіяни влучили авіабомбою 30 серпня. У чоловіка поранення голови, шиї, тулуба та грудної клітини, була артеріальна кровотеча. Лікарі видалили уламки скла з його тіла.

“Перед роботою збирався кави випити. Чую - наче літак, а це не літак був... Вибух. Прилетіло - я одразу кинувся, мама де. Кричить мені, що жива. Її не зачепило...була у великій кімнаті. А в маленькій кімнаті вже вогонь, ми відром води загасили. Переходжу в свою кімнату - а там уже балкон палає... А тут ще кров з мене ллється, розумію, що треба рятуватися. Дякувати Богові, сусідка допомогла мамі зійти сходами, а я сам виходив, однією рукою придавив рану простирадлом… Унизу мене зустріли рятувальники. Дали знеболювальне. Далі я вже втратив свідомість і прийшов до тями у лікарні”, - розповів Беліченко.

Вадим Тихонов постраждав 1 вересня, перебуваючи на роботі в будівлі біля станції метро “Академіка Павлова”. Чоловік працює у меблевому магазині.

“Склом порізало ногу. Сховатися не встиг. Після поранення дістався до метро, там мені першу допомогу надав поліцейський, а далі швидкою - у лікарню”, – сказав Тихонов.

Як повідомлялося, внаслідок авіаударів 30 серпня у Харкові загинули шестеро людей, близько 100 – зазнали поранень. Зокрема РФ влучила авіабомбою у 12-поверхівку на вул. Бібліка.

Як повідомлялося, 1вересня росіяни завдали по місту близько 10 ракетних ударів. Зазнали поранень понад 40 людей, із них двоє медиків і двоє рятувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-