У Запоріжжі Зеленський і Схооф зустрілися з ветеранами війни

У Запоріжжі Зеленський і Схооф зустрілися з ветеранами війни

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф зустрілися з ветеранами російсько-української війни: воїнами Збройних сил, територіальної оборони, Національної гвардії, які воювали на різних напрямках і захищали Україну і з 2014-го, і з 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Я хотів би вам подякувати за все, що ви зробили для України. І за те, що не забуваєте тих, хто віддав своє життя через ворога. Дуже важливо їх усіх пам’ятати. Поки пам’ятаємо – вони живі, і вони точно назавжди в нашій історії. Але цього замало, якщо немає перемоги. Бо вся ця пам’ять просто піде. Дуже важливо, щоб ми до кінця відстояли і цю пам’ять, і свою землю», – наголосив Зеленський.

Прем'єр-міністр Нідерландів висловив підтримку захисникам України.

«Ми пишаємося тим, що ви зробили, вашою хоробрістю. Сподіваюся, що ви й надалі зберігатимете такий дух. Я бажаю Україні свободи, і це є запорукою свободи Європи», – зазначив Схооф.

Читайте також: В Одесі пройшла хода на честь загиблих та полонених захисників

Під час зустрічі обговорили, зокрема виробництво дронів і забезпечення запчастинами до них, обмін полонених і можливість допомоги з боку Нідерландів, розмінування територій і надання якісного обладнання, а також відновлення енергетичних об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Нідерландів Схооф, який перебуває із візитом у Запоріжжі, у понеділок оголосив про надання нового пакету допомоги Україні на суму в понад 200 мільйонів євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-