На Миколаївщині другий день горить лісовий масив

На Миколаївщині другий день горить лісовий масив

Фото
Укрінформ
У Вознесенському районі Миколаївщини вже другий день горить лісовий масив - гасіння пожежі ускладнює щільно засаджена рослинність.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Миколаївській області у Телеграмі, передає Укрінформ.

«2 вересня о 15:24 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу мішаного лісового масиву на території ДП «Веселинівське лісове господарство «Варюшине» у Вознесенському районі. За викликом прибули відділення 11, 12, 19 ДПРЧ, місцева пожежна охорона «Покровка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вогнем було охоплено площу орієнтовно 2 гектари. Значно ускладнювало гасіння та доступ техніки до епіцентру пожежі значне захаращення густою рослинністю.

Рятувальникам вдалося вчора о 20:00 локалізувати пожежу. Вночі та зараз вогнеборці чергують на місці та проливають окремі тліючі осередки задля недопущення повторного загоряння. Для моніторингу ситуації задіяний квадрокоптер.

Читайте також: Через масштабну лісову пожежу евакуюють жителів села в Ізюмському районі

Рятувальники наголошують, що оскільки спостерігалось три осередки горіння, це може свідчити про, ймовірно, навмисний підпал лісу. Остаточна причина виникнення пожежі встановлюється.

Окрім того, як повідомила ДСНС, у с.Синюхин Брід Синюхинобрідської ТГ Первомайського району через пожежу на на фермі загинули 200 голів свиней та 30 курей.

Під час з'ясування причини займання стало відомо, що напередодні власник випалював сухостій на території ферми, поруч зі скиртою сіна. Але, попередньо, він не пересвідчився, що вогонь повністю погас та певний час тривало тління. В якийсь момент іскра потрапила на солому - вона спалахнула, а далі вогонь перекинувся на покрівлю поруч розташованого сараю. Коли прибули рятувальники, вогнем було охоплено значну частину покрівлі. Спільними зусиллями пожежу вдалось ліквідувати на площі 800 кв м.

Як повідомлялося, 21 серпня на Миколаївщині на території Андріївського лісництва виникла чергова масштабна пожежа. Вогонь охопив значну площу - понад 40 гектарів та розповсюдився на лісові насадження.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-