Під завалами у Полтаві можуть бути близько 15 людей - ОВА

Під завалами у Полтаві можуть бути близько 15 людей - ОВА

Укрінформ
Під завалами у Полтаві може перебувати близько 15 людей.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив керівник Полтавської ОВА Філіп Пронін, передає Укрінформ.

«Під завалами у Полтаві може перебувати близько 15 людей», - розповів Пронін.

Він додав, що рятувальні роботи тривають, кілька разів доводилося перериватися через те, що в області постійно оголошується повітряна тривога.

«Завдяки злагодженим діям рятувальників і медиків вдалося врятувати не одне життя. Ліквідація наслідків ворожих ударів ще триває. Усі необхідні служби на місці події», - зауважив керівник Полтавської ОВА.

За його словами, полтавчани активно здають кров, щоб допомогти пораненим.

«Лише за кілька годин майже 150 людей здали кров. Для переливання є усе необхідне», - сказав він.

Читайте також: Обставини трагедії у Полтаві з’ясовуватиме Головна інспекція Міноборони - Умєров

На місці влучання російських ракет у Полтаві рятувальники періодично влаштовують «хвилини тиші» для того, щоб почути людей, які можуть перебувати під завалами. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

«Проводяться «хвилини тиші», з періодичністю 15-20 хвилин, для того, щоб почути людей, які можуть перебувати під завалами», - розповів Хорунжий.

Також, зазначив він, працюють кінологічні розрахунки ДСНС і Національної поліції.

Загалом, за словами Хорунжого, на місці удару створено 5 дільниць щодо ліквідації цієї надзвичайної ситуації. Триває розбір завалів та пошук постраждалих.

 «Зараз проводиться демонтаж аварійних конструкцій будівлі з третього по шостий поверх, залучено важку інженерну техніку: фронтальні навантажувачі, самоскиди, крани. Додатково проводиться вивезення будівельного сміття. Вже обстежено і вивезено 440 тонн», - зауважив Хорунжий.

Він додав, що загалом до ліквідації наслідків ракетного влучання залучено близько 50 одиниць техніки та понад 200 рятувальників.

Читайте також: Кулеба про удар по Полтаві: Скільки ще таких трагедій має статися, щоб партнери виконали обіцянки

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня росіяни вдарили двома балістичними ракетами по навчальному закладу і лікарні у Полтаві. Раніше була інформація про 51 загиблого і понад 200 поранених.

У Полтавській області оголосили триденну жалобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-