Справу сестер, які забезпечували окупантів військовим спорядженням, передали до суду

Справу сестер, які забезпечували окупантів військовим спорядженням, передали до суду

Укрінформ
Двом жінкам, які налагодили систематичний збір «благодійної допомоги» військовим підрозділам держави-агресора, загрожує 12 років ув’язнення.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ у Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Слідчі СБУ здобули беззаперечні докази вини двох сестер, уродженок Макіївки, які після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну організували в Ростовській області збір матеріальних ресурсів для забезпечення потреб загарбників", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що у березні 2022 року вони створили телеграм-канал «КатяВаля», а згодом і сторінку у забороненій російській соціальній мережі, які використовують для систематичного збору, підготовки та передачі коштів і матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора.

СБУ з'ясувала, що за зібрані кошти вони купували для російських військових квадрокоптери, тепловізори, монокуляри, FPV-дрони, автомобілі, човни, різноманітне військове спорядження та медикаменти. Згодом ці матеріальні засоби та спорядження ворог використовував під час ведення бойових дій проти Сил оборони України на Запорізькому напрямку.

Крім того, у березні 2023 року на території РФ сестри організували швейний цех, в якому налагодили безперервне виробництво військової форми для російських окупантів.

Читайте також: У Севастополі жінка отримала п'ять років в'язниці за «передачу даних» про кораблі й авіацію РФ

Наразі СБУ завершила розслідування протиправної діяльності зрадниць. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальні акти за ст.111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Оскільки обоє обвинувачених переховується від правосуддя, їх оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниць до фактичної відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру «куратору» тимчасово окупованих територій України Кірієнку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-