У Черкасах затримали агентів РФ, які підпалювали військові пікапи

У Черкасах затримали агентів РФ, які підпалювали військові пікапи

Укрінформ
Служба безпеки України та Національна поліція затримали наркозалежних, які за гроші з Російської Федерації підпалювали військові пікапи та об’єкти Укрзалізниці у Черкасах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Протягом однієї доби фігуранти підпалили два позашляховики ЗСУ та релейну шафу поблизу магістральної лінії залізничного сполучення.

За даними слідства, одним із зловмисників виявився переселенець з Лисичанська на Луганщині, який оселився у Черкаській області, інший – місцевий житель.

«Обидва є наркозалежними, які хотіли «швидко заробити на дозу» у Телеграм-каналах. Там їм відповів представник РФ, який запропонував «легкі гроші» в обмін на співпрацю. Для вчинення злочину фігуранти купили бензин та легкозаймисту суміш», - зазначили в СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки затримала обох зловмисників «по гарячих слідах». Під час обшуків у затриманих вилучений мобільний телефон, який вони використовували у підривній діяльності на користь РФ.

Як встановило розслідування, після виконання трьох «тестових» завдань від загарбників фігуранти мали продовжити серію підпалів.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осію). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Читайте також: У Миколаєві суд обрав запобіжний захід підозрюваним у підпалі авто військових ЗСУ

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті затримали чоловіка, якого підозрюють у підпалі волонтерського авто.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-