Кіпер: Одеська міськрада переклала відповідальність на мене щодо перейменування топонімів

Кіпер: Одеська міськрада переклала відповідальність на мене щодо перейменування топонімів

Ексклюзив
Укрінформ
Одеська міськрада вчасно не провела перейменування вулиць, топонімів, які підпадали під дію закону про деколонізацію, щоб не натягувати на себе негатив.

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Логічно було б, щоб перейменуванням в Одесі займалася міськрада, адже за комфорт одеситів відповідає саме цей орган. Але мерія переклала відповідальність на мене», - розповів Олег Кіпер.

Він зауважив, що проведення громадських обговорень щодо перейменувань було завданням міської влади у випадку з Одесою та громад, якщо йдеться про весь регіон.

«Я не розумію, чому вони вчинили у такий спосіб. У деяких громадах «грають у вибори». Щоб не натягувати на себе негативу, вони рік дискутували – ніби проводили якісь обговорення, але нічого не змінювалося», - додав очільник регіону.

Читайте також: На Одещині вирощують на експорт кукурудзу для попкорну

Водночас Кіпер повідомив, що подальша комунікація про зміну назв вулиць з Одеською міськрадою, яка не згодна з перейменуваннями, не проводиться.

«А навіщо? Наказ підписаний, немає про що комунікувати. Це моя робота, я її зробив. Назад повернутися неможливо, закінчився термін дії закону», - сказав голова ОВА.

Більше про життя Одещини читайте в інтерв’ю Олега Кіпера.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі за розпорядженням голови ОВА перейменують 84 топоніми. Також нові назви отримає низка вулиць в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-