У Харкові сталася бійка за участю працівника ТЦК - проведуть службове розслідування

У Харкові сталася бійка за участю працівника ТЦК - проведуть службове розслідування

Відео
Укрінформ
У Харкові стався конфлікт між двома цивільними чоловіками та співробітником ТЦК, за цим фактом буде проведено службове розслідування.

Як передає Укрінформ, повідомив у Телеграмі уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"У Харкові, ймовірно, працівники ТЦК та СП побили чоловіка. Для підтвердження або спростування інформації, яка була поширена в засобах масової інформації, моя представниця у Харківській області Оксана Червякова опрацьовує відповідне питання та направила лист до Харківського ОТЦК та СП з метою з'ясування фактичних обставин для подальшої оцінки", - написав омбудсмен.

Він наголосив, що такі випадки потребують неупередженого і швидкого розслідування.

У Харківському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки підтвердили, що на відео їхній співробітник. Як повідомили військові, інцидент стався 6 вересня у Харкові під час роботи групи оповіщення.

"Громадяни, порушуючи вимоги чинного законодавства, брутально відмовилися виконувати законні вимоги щодо надання документів для перевірки. Один із них, вочевидь, з метою провокування конфлікту, почав непристойно ображати військовослужбовця", - стверджують у ТЦК.

Читайте також: У Луцьку затримали чоловіка, який стріляв по посту охорони ТЦК

За словами військових, для урегулювання конфлікту та здійснення адміністративного затримання викликали наряд поліції. Чоловіків доправили до РТЦК та СП для уточнення персональних даних. З'ясувалося, що один із них є військовозобов'язаним, він отримав направлення на проходження військово-лікарської комісії.

"Командування Харківського ОТЦК та СП та Салтівського РТЦК та СП засуджує поведінку підлеглого військовослужбовця, який відреагував на провокацію. Призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті організаційні та дисциплінарні заходи", - заявили у ТЦК.

Там додали, що на час розслідування військовослужбовець – учасник конфлікту не залучається до роботи груп оповіщення військовозобов’язаних.

Читайте також: В Одеському ТЦК відреагували на конфлікт між військовим, поліцейськими та цивільними

Як повідомлялося, Лубінець звернувся до генпрокурора з вимогою розслідувати побиття та смерть чоловіка в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на Закарпатті.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-