Обстріли Сумщини: за добу в 15 громадах пролунало майже 250 вибухів

Обстріли Сумщини: за добу в 15 громадах пролунало майже 250 вибухів

Укрінформ
Російські війська протягом 8 вересня 91 раз обстріляли прикордонні громади Сумської області, загалом пролунали 243 вибухи.

Як передає Укрінформ, про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці.

«Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Сумська, Великописарівська, Хотінська, Краснопільська, Есманьська, Білопільська, Шалигинська, Свеська, Березівська, Новослобідська, Путивльська, Ямпільська, Середино-Будська громади», - йдеться в повідомленні.

У Сумській громаді внаслідок російського обстрілу з РСЗВ (два вибухи) отримали поранення двоє людей.

Хотінська громада зазнала удару КАБу (один вибух) та обстрілу з міномета (два вибухи). У Юнаківській громаді зафіксовано удари КАБами (два вибухи) та дроном-камікадзе (оди вибух).

Також КАБами росіяни атакували Березівську та Ямпільську громади (три та один вибухи відповідно).

Читайте також: У Сумах через російський авіаудар пошкоджені щонайменше 20 будинків

Краснопільську громаду ворог обстріляв з мінометів (вісім вибухів), артилерії (10 вибухів), танків (12 вибухів), а також здійснив атаку FPV-дронами (чотири вибухи) та скиди вибухівки з БПЛА (12 вибухів),

Війська РФ скидали вибухівку також на територію Білопільської й Есманьська громад (два та один вибух відповідно), крім того, остання зазнала обстрілу з артилерії (два вибухи).

Шалигинська громада перебувала під вогнем російських РСЗВ (77 вибухів) та ударами FPV-дронів і дрона-камікадзе (п1ять та один вибух відповідно).

У Великописарівській громаді зафіксовано удари FPV-дронів (шість вибухів), дронів-камікадзе (сім вибухів), артилерійський та мінометний обстріли (по чотири вибухи), скидання з БПЛА вибухових пристроїв (15 вибухів).

Середино-Будську громаду атакували дрони-камікадзе типу FPV (10 вибухів), а також ворожа артилерія (чотири вибухи).

Читайте також: Авіаудар по Сумщині: кількість поранених зросла до шести, тіло загиблої деблокували

По Новослобідській громаді російські агресори запускали КАБ, FPV-дрон і дрон-камікадзе (по одному вибуху).

Миропільська громада зазнала ударів FPV-дронів (два вибухи), Путивльська – мінометного обстрілу (два вибухи), Свеська - ударів КАБами та обстрілу з мінометів (чотири і п’ять вибухів відповідно).

Як повідомляв Укрінформ, минулої ночі внаслідок авіаудару військ РФ у Сумах двоє людей загинуло, ще четверо були поранені, в тому числі двоє дітей.

Фото архівне: Сумська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-